Trippelstoel zitting & bekleding

Een basisvereiste is dat een trippelstoel comfortabel zit voor eenvoudig bewegen en ontspanning tegelijk. Veel mensen zitten dagelijks urenlang op deze stoel. Dan is het belangrijk dat de stoel lekker zit en ergonomische support biedt. Vraag de adviseur eens om een vrijblijvende passing met ons brede assortiment kussens qua maat, schuim en vorm.

Zittingmaat

U zit beter op een stoel met afmetingen die overeenkomen met uw lichaamsbouw. Bij een te grote zitting ervaren we problemen om:
  • » een goede zitpositie aan te nemen
  • » knelling in de knieholte is slecht voor de doorbloeding
  • » combi tussen ergonomisch goed zitten en makkelijk trippelen

Een te kleine zitting biedt minder zitsupport. Het is relevant om de bovenbenen en breedte van het lichaam op te meten en het zitvlak qua diepte x breedte synchroniseren met het postuur.

Zittingontwerp

Bij trippelstoelen is het een pré dat de stoel wat afloopt bij de knieholtes. De stoel moet niet knellen in de knieholte. Voor een goede doorbloeding. In geval van ernstige been- of heupklachten kan men ook kiezen voor een arthrodesestoel. Deze speciale zitting biedt de mogelijkheid om links en/of rechts de stand van het been en de knie in een andere hoek te plaatsen.

Traagschuim / Roho / perfolatex

Net zoals u bij matrassen gewend bent aan keuze voor zachter materiaal. Zo werkt dat bij stoelen ook. Trippelstoelen worden standaard uitgevoerd met foam. Wij kunnen t.b.v. comfort en een betere zitpositie andere zittingen monteren op de stoel:

Rugleuning

Bij de rugleuning is het belangrijk dat deze voldoende support in de rug biedt. Bij basis trippelstoelen treffen we nog weleens een zeer kleine rugleuning die nooit de lage- en hoge rug tegelijk kan ondersteunen. Zeker als gebruikers intensief gebruik maken van een trippelstoel is het belangrijk dat er aandacht wordt besteed aan ergonomie in de rugleuning. Denk aan:
  • » zijwangen voor betere zitpositie
  • » lumbaalsteun
  • » support van lage en hoge rug

Let op dat een te hoge rugleuning het zicht kan verhinderen bij achterwaarts trippelen.

Bekleding

Wat betreft stoelbekleding bieden de meeste fabrikanten stof en SKAI / kunstleer aan in verschillende kleuren. SKAI / Kunstleer is gemakkelijker schoon te houden.