alt text

Trippelstoel bij rugklachten

Een trippelstoel is een prima oplossing voor mensen met rugklachten die zich comfortabel thuis of op het werk willen voortbewegen. Als lopen en staan uw lichaam teveel belast kunt u met de trippelstoel vanuit zithouding verplaatsen en de dagelijkse werkzaamheden uitvoeren. We kunnen de stoel op maat configureren met een ergonomische rugleuning en traagschuim zitting. We zien veel ouderen de hele dag in een oude transportrolstoel zitten met matige zitsupport. Dat kan echt beter!.

Vertel ons meer over uw specifieke rugpijn. Afhankelijk van de het type rugklachten en de ernst wordt de ideale trippelstoel gepresenteerd. Zo maken wij bijvoorbeeld onderscheid tussen een hernia, spit, ischias, reuma, onderrug, etc.

Rugleuning

Bij de rugleuning is het belangrijk dat deze voldoende support in de rug biedt. Bij basis trippelstoelen treffen we nog weleens een zeer kleine rugleuning die nooit de lage- en hoge rug tegelijk kan ondersteunen. Zeker als gebruikers intensief gebruik maken van een trippelstoel is het belangrijk dat er aandacht wordt besteed aan ergonomie in de rugleuning. Denk aan:
  • » S curve conform de contouren van de rugwervel
  • » lumbaalsteun
  • » support van lage en hoge rug
  • » oppolstering aan de zijkanten van de stoel voor kuipvorming